Non-Fic – Näin tehtiin Iron Sky – eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan internetiä

Tekijät: Timo Vuorensola, Tero Kaukomaa, Samuli Torssonen, Jarmo Puskala, Pekka Ollula, Janos Honkonen

ISBN: 978-951-0-38893-8

Julkaistu: 04/2012

Sidosasu: Sidottu, kovakantinen

Kieli: Suomi

Näin tehtiin Iron Sky – eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan internetiä

Iron Sky oli jo ennen ensi-iltaansa kansainvälisesti näkyvin ja rohkein suomalainen elokuvahanke kautta aikain. Tällaiseksi Iron Sky kasvoi erityisesti yhteisöllisen tuotantotapansa vuoksi. Tekemisessä yhdistyivät independent-ajattelu, luova joukkovoima ja internetin kokonaisvaltainen hyödyntäminen tuotantoprosessissa sekä suuret unelmat ja tavoitteet.

Nettimaailmassa alkunsa saaneen ja siellä katsotuimmaksi suomalaiseksi elokuvaksi nousseen Star Wreckin tekijät yhdistivät voimansa Blind Spot Picturesin kanssa ja alkoivat yhteisvoimin juosta kasaan kunnianhimoista elokuvahanketta.

Kansainväliseen levitykseen yli 70 maassa yltänyt tieteiselokuva Iron Sky vaati valmistuakseen paljon muutakin kuin selkärankaa. Alusta lähtien oli selvää, että onnistuakseen hankkeessa työryhmän oli kehitettävä täysin uudenlaisia tekotapoja, jotka ovat mahdollisia vain internetissä. Kirja hyppää Iron Skyn tuotantoon heti alkumetreiltä, ja elokuvan tekijät kertovat havainnollisesti, miten tämä hullu idea kuunatseista tuli todeksi.

OstaDocendo-kirjakauppa

Share

Leave a Reply